Blåsig höstdag

Umeå är ju känd för att vara en blåsig stad och det levde den verkligen upp till idag. Regn och rusk har helgen i stort bestått av, dock är ju det inget som stoppar en barbetvalp. I helgen har vi lärt Loial komandot husse och matte och han har nu blivit ganska bra på att veta vad det är som gäller när de komandot ges, alltså: husse! springer han till Per; matte! till Julia. Vi har även tränat på komandot ligg vilket går bra om Loial inte är allt för busig. 

När det blåser i Loials päls ser han ganska crazy ut, vilket är en ganska typisk Loial-look.

Med vinden i pälsen ser Loial ganska tokig ut!

Med vinden i pälsen!

Loial med vinden i pälsen

Då Loial växer så det knakar och blir större och starkare på alla håll och kanter har vi nu känt att valpkopplet börjar bli en aning klent och litet. Så för några dagar sedan införskaffade vi ett nytt halsband och koppel från Hurtta. Det är riktigt skönt och verkar tåligt. Det är ett halvstryp så vi slipper leta i pälsen när vi ska knäppa, det är bara att dra över huvudet.

Nytt halsband och koppel

Härlig höstdag

Inte ett moln så långt ögat kan nå. Umeå har verkligen visat sig från sin bästa sida idag! Vi tog vårt pick och pack och åkte tidigt iväg till ängarna där Loial får springa hur mycket han vill. Loial kommer oftast på inkallning men då han ibland får sina ryck och totalignorerar oss har vi införskaffat en spårlina som vi använder t.ex då andra hundar är i närheten. Vi tränar som vanligt och låter linan mest släpa efter Loial som inte tycks bry sig särskilt mycket. Loial har blivit väldigt bra på kommandot stanna och idag kunde vi kasta iväg en pinne utan att han sprang efter den innan han fick lov. Nu på kvällen tog vi även en sväng förbi sjön där Loial fick springa av sig i vattnet och leka i sanden vilket han tyckte var väldigt roligt.

Loial har nu blivit så stor att han kan bära hela bollen i munnen

Loial har nu blivit så stor att han kan bära hela bollen i munnen

Loial slurpar vatten i bäcken

Loial tar djupa klunkar ur en bäck

Matte Julia med den stora lillkillen

Matte Julia och Loial

Husse Per med den lilla storkillen

Husse Per och Loial

Besök vid 4H djurgård och pusskalas

Dagens gråa och regninga väder bidrog till att dagens humör inte var på topp. Loial var ganska trött efter gårdagens pass och även han kände att dagen borde spenderas inomhus. Då vi bara bor ett stenkast ifrån 4H djurgår tänkte vi att det ändå vore en bra upplevelse för oss alla att besöka det. Så när regnet tog ett uppehåll smet vi ut för att besöka djuren. Då det bedrivs vägbygge precis utanför gården hade de inte fullsatt med djur men det blev ändå en spännande upplevelse för Loial som fick hälsa på grisar, kor, får och kaniner. Varken grisarna eller korna var rädda för Loial utan rent av intresserade och ville fram och nosa. Loial som inte riktigt visste vad det var för något blev till en början lite rädd men efter ett tag vågade även han sig fram på en liten noshälsning. 

En gris som är intresserad på vem Loial är

Loial är lite tveksam på hur farliga kossorna egentligen är

En trött liten kanin

Då mestadels av dagen har spenderats inomhus har vi tagit tillfället i akt att lära Loial puss. Det tog inte lång tid innan han fattade att godisen var i munnen och inte i handen. Efter det gick det fort och nu kan man få en liten slick på munnen så fort man säger puss.

Pusskalas!

Pusskalas!

En riktigt puss med tungan ska det vara!

Pusskalas!

Regnig valpkurs

Nu är jag (Per) och Loial nyligen hemkomna efter den andra valpkurslektionen. Julia jobbade så det fick bli grabbarnas afton. Det ösregnade mestadels och Loial är nu lika delar blöt och söt. Nu ligger han på en filt i soffan och väntar på att jag ska komma.

Det är inte lätt att få bra bilder på en helt svart barbet när det är mörkt.

Blöt hund vilar i soffan efter regnig valpkurs

Lektionen började som sist med lite mindre än en timmes teori inomhus för att sedan övergå till en timmes träning utomhus. Precis som förra gången gick det bra inomhus då vi bara satt och pratade men så fort vi kom ut i regnet och alla glada hundar så ville Loial rusa runt och busa. Det gick över rätt snabbt och sedan koncentrerade han sig bra och han var den som kunde hemläxan "sitt stanna kvar" bäst (han står kvar fastän man drar hårt i kopplet tills han får varsågod). Vi började träna inkallning också mot slutet men då vällde det ner så mycket regn att vi bestämde oss för att skjuta upp det till nästa vecka och träna mer hemma.

Våra nya hemmagjorda godisar blev succé hos Loial och kan ha bidragit till att det gick så bra på valpkursen den här gången. Det är vanlig sockerfri blodpudding, skuren i ca 1cm³-kuber. Sedan låter man dem torkas i ugnen på ca 175 grader i 20 minuter. Då blir de hårda på ytan så de inte kladdar men mjuka innuti och smaskiga för hunden.

Igår slängde vi ihop en liten "Grattis på 16-veckorsdagen"-video på youtube

Polsk champion

I helgen blev Argo, Loials far, polsk champion! Tomasz och Ania (ägarna) har dessutom utökat familjen med en underbar liten barbettjej vid namnet Georgia.

Stort grattis!

Argo, polsk champion

Senaste inläggen

  • Bilder Nu var det länge sedan vi skrev något här och det beror på barn och flytt och mycket att göra. Men här: ...
  • Flytt Dåligt med uppdateringar sista tiden p.g.a. flytt men här är lite bilder. ...
  • Mer Byviksbilder Loial tycker det är roligt när Tor ska bada och vill gärna visa det med ett skutt! ...
  • Hejhopp! Loial...

Statistik

  • Sidan har funnits i: 91 månader
  • Antal unika besökare: 48115
  • Antal blogginlägg: 152
  • Antal bilder: 507
  • Antal filmer: 20
  • Antal kommentarer: 137