På bättringsväg

Imorse begav vi oss till veterinären. Då han nu har gått på kortison från i måndags har irritationen i öronen blivit bättre men det luktar ändå riktigt hemskt. Veterinären kunde nu kolla i hans öron och konstaterade att trummhinnan var hel i båda öronen och att han har fått öroninflammation. Så behandlingen blev örondroppar med antibiotika och kortison i 10-14 dagar och ett återbesök om två veckor. Vi kör nu utan tratt så att Loial ska få lufta öronen så mycket som möjligt vilket märks att han tycker om. Loial är nästan sig själv igen och det känns skönt att han inte märker av öronen så mycket. Dock så vankas det en dusch inom en snar framtid då Loial fortfarande stinker en hel del från öronvaxet + att han har haft svårt att tvätta sig själv pga tratten. Det vanliga badet i sjön får vi ta det lugnt med ett tag framöver tills allt är bra igen. 

Att svalka sig i skuggan är sköönt!

Att svalka sig i skuggan är sköönt!

Öronproblem

Vi har som regel att alltid kolla igenom Loial en gång om dagen för att eventuellt upptäcka fästingar, sår eller andra skavanker. Men vi har aldrig hittat något konstigt. Men så i söndags började han bete sig konstigt, ville inte gå på de vanliga ställena i skogen och matvägrade. Så vi misstänkte att det var något fel. På eftermiddagen började Loials öron att bli röda och han kliade allt mer och mer och fram på kvällen hade det blivit betydligt värre med små blåsor och en del vax. 

Så vi ringde till agria veterinärjour och som vi redan misstänkte trodde de att det handlade om en öroninflammation. Så igår morse ringde vi till veterinären och fick en akuttid på eftermiddagen. Veterinären kollade i Loials öron och tog prover men kunde inte göra så mycket mer då Loial hade så ont att hon inte kunde fullfölja undersökningen. Så vi fick utskrivet kortisontabletter och en ny tid för återbesök på torsdag. Det har varit lite stressigt här hemma eftersom vi känner oss ganska så handikappade. Men vi har läst på så mycket vi kan och har gjort allt för att underlätta smärtan för Loial. Nu har han fått tillbaka sin apptit och han verkar på betydligt bättre humör tack vare kortisonet och tratten som han har fått. Han har blivit väldigt gossig utav sig och vill gärna vara uppe i famnen. Sängen har han också utsett till sin nya sovplats, både dag som natt.

Loial har fått en tratt så att han inte kan klia sig själv i öronen och riva upp sår. Men trots tratten och öronproblemen lyser hans energiska och glada sida igenom och det värmer våra hjärtan att vår lilla kille förhoppningsvis är på bättringsväg.

Loial har fått en tratt som hindrar han själv att klia sig

Mer bilder

Här kommer lite fler bilder ifrån Byviken. Det finns ännu fler bilder i galleriet också.

Så stort behövde du väl ändå inte gapa?

Så stort behövde du väl ändå inte gapa?

Loial kan det här med att se crazy ut!

Loial kan det här med att se crazy ut

Ok ok, elakt att ta ett sånt här kort men ibland kan man ju bara inte låta bli

Ok, elak bild men ibland kan man inte låta bli!

Pusskalas

Usch! Pussar och tjejbaciller!

Pusskalas i Byviken

...men det kanske inte är så farligt trots allt!

Pusskalas i Byviken

Vattendans

Är det bara jag som ska bada?

Bad en varm sommardag i Byviken

Bad en varm sommardag i Byviken

Bad en varm sommardag i Byviken

Att få leka i vågorna, det är livet!

Bad en varm sommardag i Byviken

Ett, två...

Bad en varm sommardag i Byviken

tre!

Bad en varm sommardag i Byviken

Blöt och sandig men vad gör det? Jag är söt ändå!

Bad en varm sommardag i Byviken

 

Senaste inläggen

  • Bilder Nu var det länge sedan vi skrev något här och det beror på barn och flytt och mycket att göra. Men här: ...
  • Flytt Dåligt med uppdateringar sista tiden p.g.a. flytt men här är lite bilder. ...
  • Mer Byviksbilder Loial tycker det är roligt när Tor ska bada och vill gärna visa det med ett skutt! ...
  • Hejhopp! Loial...

Statistik

  • Sidan har funnits i: 91 månader
  • Antal unika besökare: 48115
  • Antal blogginlägg: 152
  • Antal bilder: 507
  • Antal filmer: 20
  • Antal kommentarer: 137