En tjejmagnet

I går hade vi lite ärenden att utföra på stan och tänkte ta två flugor i en smäll och tog med Loial som skulle få lite miljöträning. På stan fanns det mycket att titta och lukta på och det var svårt att få Loials uppmärksamhet. Det var inte något som han blev rädd för, snarare att han blev intresserad. Loial var ju som väntat mest inresserad av människor av den femenina typen och även de var väldigt intresserade av honom. Många som gick förbi kollade lite extra på Loial och log och en del sa till och med att han var fin, söt eller något annan smickrande kommentar. Ja vi har ju själva fallit för Loial och barbetrasens utseende så vi blir bara glada när folk kommer fram och är intresserade.

En promenad i parken med höstsolen i ryggen

En välförtjänt vila i stadsparken

En välförtjänt vila i stadsparken

Spruckna klor

För några veckor sedan upptäkte vi en sprucken klo på Loials ena framtass. Det såg ganska allvarligt ut så vi ringde agria veterinärjour för konsultation. Veterinären kunde inte direkt svara på varför han fått en sprucken klo men den vanligaste anledningen är att klorna är för långa. Då Loial inte har långa klor trodde hon att det kunde handla om vitaminbrist och rekomenderade viacutan som finns receptfritt på apoteket. Nu har Loial ätit viacutan i snart en vecka och får två kapslar om dagen som han ska äta i två månader.

Strax efter den spruckna klon upptäkte vi att flera andra klor hade små sprickor och flagnor, dock inte lika allvarligt som på den första klon. Viacutan innehåller essentiella fettsyror som ska stärka päls och klor. Då det är svårt som första gångsägare att veta hur exakt långa respektive korta klor ser ut har vi nu börjat att "skala" klon när vi klipper den. På så sätt upptäcker man hur mycket man kan ta innan man klipper i pulpan, det är ju extra svårt att se vart pulpan börjar då Loial har svarta klor men jag tycker man kan se ganska bra vart pulpan börjar om man skalar. Loial som är kolugn när vi lägger han på rygg klagar ändå inte. 

Viacutanet har redan hjälpt och inga nya flagnor har uppstått.

viacutan

Full fart

Drog till Byviken över helgen. Loial var som vanligt speedad över att vara tillbaka på landet. Så fort vi gick ut vart han som galen och sprang som en tok och lekte och ville aldrig gå in. Loial som nu växt till sig lite fick följa med och plocka svamp; något han var väldigt exalterad över. Han tyckte det var så roligt och förstod inte riktigt varför vi plockade svampen och trodde att även han kunde äta den. Galen som han var hann han även välta ut halva korgen med svamp vilket han tyckte var jäkligt roligt.

Vi tog årets sista båttur och en fin skogspromenad där Loial hittade fågelben och älgbajs. Synd för Loial att vi nu har lärt oss att se tecknen i tid så det hann inte bli något rullande i skit den här gången!

Loial har alltid något i görningen!

Buskillen Loial

Loial har nu lärt sig vilken väg det är som går ner till sjön och då är det verkligen full fart som gäller

Buskillen Loial

Buskillen Loial

Loial "hjälper" till med svampplockningen

svamphunden stjälper svampplockarna

Skönt med lite fart och fläkt!

Höstens sista båttur

Kåtastrof

Dagens valpkursträning kan samanfattas med ett ord, katastrof! Vi var alla taggade på dagens lektion som skulle bestå av spårning och sök. Men det visade sig att en utav deltagarna hade sitt första löp. När Loial, som var enda hanen där idag, fick upp vittringen av det blev han som tokig. Det har verkligen märkts att Loial närmar sig tonåren och könsmognad. Då vi rastar han kissar han nu allt mer på olika ställen och är väldigt intresserad av andras dofter. Vi väntar nu bara på att han ska börja lyfta på benet.

Men åter till dagens lektion. Loial var outhärdlig. Han drog oavbrutet, gnydde och hade väldigt svårt att koncentrera sig. Övningarna vi skulle träna på gick verkligen inte att genomföra. Så större delen av passet fick vi sitta och försöka få Loial lugn, vi insåg även att det inte var någon större idé att träna med Loial när han var i närheten av en löpande tik. Vi märkte även hur viktigt det är med all den träningen vi har övat på innan speciellt idag när Loial var så pass uppspelt och okontaktbar. Så framöver ska det verkligen hårdtränas. 

En liten skogsmulle

Sköna september

Loial är en riktig liten skogsmulle. Att få springa fritt och leka i skogen är det bästa Loial vet.

Loials humör var på topp!

Loials humör var på topp!

Med solen i ryggen och vinden i pälsen, Loial är den finaste som finns!

Fina, fina Loial

Ett uphittat sadelöverdrag fick följa med på dagens promenad

På dagens promenad var det ett sadelfodral som fick följa med

När Loial sitter ner ser han ut som en liten björnunge!

När Loial sitter ner ser han verkligen ut som en björnunge!

Ett stycke gose rumpa!

Ett stycke Loial rumpa

Alltid med tungan på sn´e

En tröttis

Lite goss och mys hinns alltid med!

Lite goss på en stor sten i skogen

Senaste inläggen

  • Bilder Nu var det länge sedan vi skrev något här och det beror på barn och flytt och mycket att göra. Men här: ...
  • Flytt Dåligt med uppdateringar sista tiden p.g.a. flytt men här är lite bilder. ...
  • Mer Byviksbilder Loial tycker det är roligt när Tor ska bada och vill gärna visa det med ett skutt! ...
  • Hejhopp! Loial...

Statistik

  • Sidan har funnits i: 91 månader
  • Antal unika besökare: 48099
  • Antal blogginlägg: 152
  • Antal bilder: 507
  • Antal filmer: 20
  • Antal kommentarer: 137