En vinterdag i Byviken

Helgen har spenderats i Byviken. Mycket nya bekantskaper för Loial och nya äventyr som alltid. Det som är jobbigt när vi är i Byviken är att Loial aldrig vill gå in. Det hjälper ju inte så lite heller att han är världens trotsigaste skitunge just nu som skiter i allt man säger smiley. Det har även hunnits med att åka en del skoter också. Loial som är en aning feg just nu fick bara åka några varv runt tomten. När vi andra gav oss ut på större äventyr fick Loial stanna hemma och vila. 

Snö i mängder

En vinterdag i Byviken

Byviken!

En vinterdag i Byviken

Tripp, trapp, trull

Vi bor högst upp i ett höghus vilket har resluterat i att det har blivit endel hissåkande för Loial och desto mindre trappor. Då Loial aldrig har gått i trappor, dels på grund att han fortfarande är väldigt liten men också för att vi har velat spara på hans höfter har han aldrig riktigt fått träna sig i detta. Så i jul när vi var i Byviken fick Loial testa att gå i trappan som finns där. Uppför var det inga problem men nerför var tuffare. Loial vet inte riktigt hur han ska göra och han börjar med att lägga sig ner på mage och sträcka ut tassen. När han har gått så långt med frambenen att han måste flytta bakbenen för att komma vidare tvekar han och vill gå tillbaka eller så vill han upp i famnen. Han är så otroligt söt. Detta brukar vi ta tillfället i att träna när hissen är upptagen, vi tar lite pö om pö för Loial föredrar trots allt att bli buren nerför. Det kan dock vara lite otympligt och tungt då han väger 24 kg.

I Söndags var vi ute på en härlig promenad. Vi tog en avstickare och följde en ny stig som visade sig ta slut efter ett par meter. Men vi traskade på endå eftersom den närliggande stigen ändå låg ganska så nära. Det var ganska så ljupt och Loial försvann i snön vilket han tyckte var jätteroligt.

Loial kastar sig med full fart ut i snön

En vinterpromenad

och kommer tillbaka som ett snömonster

En vinterpromenad

En vinterpromenad

Här ser Loial så spinkig ut vilket inte alls stämmer då hans päls redan har vuxit en hel del och han börjar nu komma tillbaka till sin mer rundare kroppsform smiley

En vinterpromenad

Slut på det roliga

Loial har som alltid älskat leksaker av alla dess slag. Men för nån månad sedan började han förstöra de leksaker han hade. Bet hål och rev ut stoppningen och dissekerade dem så gott han kunde. Ingen idé var det att laga dem för på två sekunder hade han slitit upp lagningen. Så idag har vi plockat bort alla leksaker som finns kvar. Verkligen tråkigt för Loial som älskar leksaker men då han tillochmed lyckats förstöra sin "indestructible" leksak så finns det nog inget allternativ. Vi har även börjat bli lite trötta på att det alltid ligger stoppning och delar av gossedjur utspridda överallt. Så no more toys for Loial förren han taggat ner lite. Som tur är tuggar han inte på något annat än sina egna grejer, förutom hallmattan såklart.

Han har dock några aktiveringsleksaker som han får ha ibland och i julklapp fick han spelet dog worker. Varje gång vi tar fram det blir Loial supertaggad. Han älskar det verkligen och det som är bra är att det finns i olika svårighetsgrader vilket gör att man kan variera sig lite. Loial klurar och funderar på hur han ska göra, vilket oftast går bra förutom att han alltid ska lägga sig ned på spelet vilket inte alltid går så bra. Spelet är i trä vilket vi tycker är superbra då det tål vassa huggtänder. Loial har även en uppsjö av olika ben som han brukar få gnaga på lite litt som tätt så förhoppningsvis går det ingen nöd på Loialsmiley

Alltid redo för bus och humöret på topp! (bild från julas)

Att vara eller att inte vara

Rädd för dammsugaren? Det är frågan! När Loial var liten lekte han för fulla muggar med dammsugaren så fort den var framme. Då det kan gå ganska villt till råkade Loial välta omkull en stor spegel vi hade här hemma. Kras sa det och Loial vart skrämd. Men som vi har lärt oss reagerade vi inte på detta utan låssades som om inget hade hänt. 

Nästa gång vi tog fram dammsugaren var Loial lite skeptisk men inte direkt rädd så att han gick iväg och gömde sig. Nu har det blivit så att så fort vi tar fram dammsugaren så ska Loial vara med. Han följer en från rum till rum, men så fort man kommer nära med munstycket så tycker han det är obehagligt. Men det är bara om dammsugaren är igång och bara ibland. Detta är något jag är konfunderad över eftersom det känns som om att han är lite rädd för den men att han ändå ska vara ivägen och kliva över dammsugaren och ibland när jag inte är riktigt uppmärksam på honom så märker jag att han leker med munstycket när man dammsuger fram och tillbaka. Haha tror inte riktigt Loial vet ifall han är rädd eller vad han ska vara.

Loial och den "farliga" dammsugaren

Hittade även en söt bild på Loial från nyår. Det absolut roligaste under nyår enligt Loial var en tuta med glitter. Så fort man tog fram den och blåste i den ville Loial ha den. Han blev alldeles till sig så självklart fick han en egen att blåsa (bita) i.

Loial med en nyårstuta

Ny frilla!

Vi har under en tid funderat på att klippa ned Loial, dels på grund av all snö som fastnar (inte för att Loial bryr sig det minsta) men också för att Loials päls börjar se lite sliten ut. Det finns ju en djungel av maskiner och andra redskap till klippning så vi bestämde oss helt enkelt för att åka till djuraffären och fråga ut dem. Där fick vi prata med en vänlig och mycket kunning själ som kände till rasen barbet väl. Efter många tips rekommenderade hon att vi skulle hyra en klippmaskin eftersom djuraffären hyrde ut klippmaskiner av valfritt märke och valfria skär för 150 kr. Sagt och gjort.

Vi hade först tänkt oss en Oster men hon i djuraffären tyckte att Andis var bättre, svalare och tystare. Så vi hyrde en Andis AGC med skären 4F och 5F. Efter tvättning och borstning fick Loial ställa sig på ett bord vi har här hemma. Inte brydde sig Loial något om klippmaskinen. Han stod helt stilla och var superduktig. Det tog ju sin lilla tid så vi fick ta en del pauser. När vi kom tillbaka hoppade Loial självmant upp på bordet redo för fortsättning.

Då Loial har så tät päls var det ganska svårt att klippa ned den. På benen tog vi med sax men det finns fortfarande en del finputsning kvar att göra. Loial blev som en helt annan hund och vi tycker att han blev supersnygg. I framtiden har vi nog inte tänkt ha pälsen så kort men det är kul att se att en hund kan få så olikt utseende.

Loial älskar ju som sagt snön och blir alldeles vild varje gång vi går ut. Vi tror att han uppskattar sin nya frisyr för nu kan han springa som en galning utan att bli allt för snöig och varm. Då det är näst intill omöjligt att få ett bra kort på Loial i dessa tider har vi slängt ihop en "liten" film istället =)

Senaste inläggen

  • Bilder Nu var det länge sedan vi skrev något här och det beror på barn och flytt och mycket att göra. Men här: ...
  • Flytt Dåligt med uppdateringar sista tiden p.g.a. flytt men här är lite bilder. ...
  • Mer Byviksbilder Loial tycker det är roligt när Tor ska bada och vill gärna visa det med ett skutt! ...
  • Hejhopp! Loial...

Statistik

  • Sidan har funnits i: 91 månader
  • Antal unika besökare: 48115
  • Antal blogginlägg: 152
  • Antal bilder: 507
  • Antal filmer: 20
  • Antal kommentarer: 137