Royal

Eftersom Loial är av en ganska så sällsynt ras får vi ofta många frågor av hundintresserade personer. Detta tycker vi är jättekul och besvarar dem bäst vi kan. Men den absolut vanligaste frågan vi får av alla och då menar jag verkligen alla är; ser han något? De undrar alltså ifall Loial ser något. Det är ju inte alltid att vi har tofs på han och luggen har vi ju låtit växa eftersom vi tycker att det är finast så så det är inte alltid man ser hans ögon. Självklart brukar vi svara att ja jo men det gör han, han har ju ögon. Folk brukar även fråga vad Loial heter och visst vi kanske inte har valt det lättaste namnet att ha på en hund, som ett barn en gång sa; men det är väl inget vanligt människonamn. Haha nä det är det ju inte och vet man inte hur det uttalas blir det ofta fel. Loial har flera gånger blivit kallad Royal av folk som har frågat vad han heter. Loial uttalas lite som Royal fast ändå inte. Sist men inte minst så blir Loial ofta kallad för hon. Även här kan det vara svårt att se könet på hunden och frågar personen inte vad det är för kön på Loial så är han alltid en hon. Men Loial glad som alltid bryr sig inte om fall han blir kallad, hon eller Royal eller vad sjuttsingen det nu kan vara, bara man får busa så är Loial glad.

Jodå visst har jag ett par ögon, ett par oemotståndliga sådana!

Här är det dax för lite vila men Loial har då inga som helst planer på att komma in.

 

Saras gästinlägg

Gästinlägg från Sara i Loials fanclub. 

Jag satt och spelade WordFeud med en slumpmässigt utvald okänd person, och hade givetvis bilden på min favorithund Loial som profilbild. ”Jag har en Barbet, vad har du?” frågar min motspelare i chatten. Det visar sig att hon har en Barbet som är född i Finland! Eftersom Barbet är en ganska ovanlig hundras i Sverige, så vad är sannolikheten att få nöjet att spela med någon som är lika förtjust i denna underbara hundras?!

Världens finaste Loial

Världens finaste hund

Alltid redo för en rivstart!

Alltid redo

Emmas gästinlägg

Gästinlägg från Emma i Loials fanclub.

Senast när jag hälsade på Loial hade han roat sig hjärtligt med att rulla sig i fågelskit, och då inte luktade så speciellt gott... Loial tyckte givetvis att det var jättekonstigt att ingen ville klappa och busa med honom just då. Tror att matte blev tvungen att bada den lurviga busen...

 

För att hjälpa husse och matte med pälsvården så har Loial idag tagit ett svalkande dopp i sommarvärmen. Glad och blöt efter badet passade han även på att hjälpa fotografen, som inte ville bada, att få sig en härlig kall dusch.

Bad i Byviken

Det har gjorts observationer idag av vad som misstänks vara det omtalade och mytomspunna Byvikssjöodjuret...Sjöodjuret...

Barbetbusen

När vi var på Öland var vädret verkligen strålande. Loial älskar ju att busa mer än något annat vilket han även gjorde denna gången. Nero som är fyra och inte lika barnslig var dock snäll och ställde upp som lekkamrat trots att han tyckte att Loial var lite för mycket ibland. Här kommer några bilder på Loial där man ser klart och tydligt vad han tycker om att ha semester och få busa 24 7.

Bus på Öland

Ute fanns det en stor vattenskål som jag fyllde på med hjälp av vattenslangen. Detta var något Loial lärde sig snabbt

Loial menade att det var helt onödigt att spruta i skålen och ville att man skulle spruta direkt i munnen i stället. Så varje gång jag skulle fylla på med vatten i vattenskålen kom Loial och gapade och väntade på att man skulle spruta.

Spruta fick man då göra ett tag eftersom Loial aldrig gav sig. Passade även på att spruta ner hela Loial vilket han inte alls hade något emot.

Nero som inte är ett lika stort fan av vatten som Loial höll sig en bit bort.

Jaa vad fanns det att göra sen mer än att rulla sig i gräset så att man ser ut som ett gräsmonster.

Nöjd och glad. Matte var dock inte så nöjd och glad eftersom det var hon som fick ta bort allt gräs som hade fastnat. Men som Loial resonerar man lever ju bara en gång och då måste man leva varje dag till fullo!

Morgonpromenad

Då regnet öser ner idag kom jag på att jag fortfarande har endel bilder kvar ifrån när jag och Loial var i Mariestad. Mariestad är verkligen en sommarstad som nu blomstrade av grönska och turister. Eftersom detta var Loials första besök fanns det mycket att titta på. Vi brukade starta varje dag med att ta oss en tur längs piren. Oftast var vi ensamma som gick där vilket var ypperligt då Loial fick springa fritt och hitta på bus bäst han ville.

Loial står och spanar på den väg vi har framför oss och funderar på hur han på bästa sätt ska få ut så mycket roligt som möjligt ur denna promenad.

Morgonpromenad

Snäll som Loial var gick han med på att ställa upp på ett foto. Jag hade nämligen lovat han att han efter detta skulle få bli fri från sitt koppel :)

Morgonpromenad

Om man tror att man ska få sällskap av Loial så tror man fel. Loial är en stor kille nu och att gå brevid matte eller husse är ju bara för töntigt.

Loial har koll på båtarna så att ingen krockar med varandra när de ska in/ut ur hamnen.

Så var vi äntligen framme vid fyren. Här brukar jag sitta själv eftersom Loial är ute på andra uppdrag.

En gång kom faktiskt Loial och hoppade upp och satte sig brevid mig. Försökte få till ett kort på han men han var så sur på mig eftersom jag hade satt blommor i hans tofs.

Ja sen när man känner att vilan är över är det bara att bege sig tillbaka.

Senaste inläggen

  • Bilder Nu var det länge sedan vi skrev något här och det beror på barn och flytt och mycket att göra. Men här: ...
  • Flytt Dåligt med uppdateringar sista tiden p.g.a. flytt men här är lite bilder. ...
  • Mer Byviksbilder Loial tycker det är roligt när Tor ska bada och vill gärna visa det med ett skutt! ...
  • Hejhopp! Loial...

Statistik

  • Sidan har funnits i: 91 månader
  • Antal unika besökare: 48115
  • Antal blogginlägg: 152
  • Antal bilder: 507
  • Antal filmer: 20
  • Antal kommentarer: 137