Det här med päls

Ibland kan jag verkligen bli tokig på Loials päls. Nu när han snart är två år känns det som om han har fått den päls han kommer att ha nu framöver. Det jag chockas över varje gång jag ska borsta den är hur extremt tjock den är. Det finns liksom inget slut. Den är så lockig och tjock att det är svårt att borsta den. Vi har en bra borste som jag gillar men skulle gärna ha några fler. Men jag tycker att de flesta borstar som vi har antingen är för klena eller så reder dom inte ut tovorna.

När vi borstar Loials päls så brukar vi försöka att ta ett parti i taget eftersom det tar sin lilla tid, som i dag då jag tänkte fixa till tassarna. Men sen så var han ju mer tovig på benen och i skägget så ja det spårade ut lite. Sen så är det ju inte så att han håller sig tovfri i en vecka eller så för nästa dag så är han minst lika tovig som han var innan jag borstade han. Bah :) Inte nog med det så tycker jag att Loial har ganska så kort päls nu men när jag sätter mig ner för att pyssla med den så ser jag att den inte alls är så kort som jag har inbillat mig att den är. Men vi har länge känt att det är dax att Loial får sig en rejäl uppfräsning så i början på april ska vi skicka honom till ett "spa", som vi så fint kallar det, där han ska få bli rejält ompysslad. Försökte få lite ordning på Loials skägg tidigare idag men det vill verkligen inte ligga på sin plats, det skulle bara krulla upp sig så efter ett tag då Loial började bli less på mig fick jag ge mig. Det går helt enkelt inte att få den grabben att se någorlunda vårdad ut, han får helt enkelt se ut som ett bustroll som han då alltid gör.

Loial i ett snöigt norrland

En promenad på Nydala

Tiden springer iväg och snart (förhoppningsvis) är det vår. Loial trivs enormt bra med att det fortfarande är mycket snö kvar. Då det blir många långa promenader har detta året börjat i bushetens tecken. Loial älskar verkligen snön och kan vara ute hur länge som helst. I början av det nya året flyttade det även in en ny liten krabat i form av den finska lapphundsvalpen Rafiki. Loial märker direkt när valpen är ute för då vill han ut extra fort för att hinna hälsa och även busa med den lille. På Nydalasjön har man plogat upp en stor bana som man kan åka skridskor på eller bara promenera. För en helg sedan var vädret strålande så kameran fick följa med ut.

För en gång skull hade Loial tid med att sitta still så vi han få en bra bild i alla fall :)

Snötrollet Loial

Loial spar då verkligen inte på krutet, max hastighet ska det alltid vara

Snötrollet Loial

Loial i full fart

Stilig som alltid

Stilig som alltid

Senaste inläggen

  • Bilder Nu var det länge sedan vi skrev något här och det beror på barn och flytt och mycket att göra. Men här: ...
  • Flytt Dåligt med uppdateringar sista tiden p.g.a. flytt men här är lite bilder. ...
  • Mer Byviksbilder Loial tycker det är roligt när Tor ska bada och vill gärna visa det med ett skutt! ...
  • Hejhopp! Loial...

Statistik

  • Sidan har funnits i: 91 månader
  • Antal unika besökare: 48115
  • Antal blogginlägg: 152
  • Antal bilder: 507
  • Antal filmer: 20
  • Antal kommentarer: 137