Semester på Öland

För en tid senda åkte vi ner till Öland på en liten semester. Vi alla tyckte att det var skönt att få vara lite lediga. Vi vanliga människor tog tillfället i akt att vila upp oss och ligga och lata oss i skuggan men Loial hade som vanligt inga planer på att ligga och lata sig i skuggan utan busade med allt och alla. En dag var vi iväg för att kolla på Ölands enda raukar. Vädret var inte så bra men det fanns mycket intressanta saker att kolla på. Loial hade som vanligt inte tid med att sitta still tillräckligt länge för att vi skulle få en bra bild men några vart det allt. 

Loial och matte

Länge stod Loial och grävde och höll på i vattnet. Tillslut blev även vi intresserade av vad det kunde vara. Det visade sig att det enbart var en stor vit sten :)

Att posera fint är verkligen inte Loials grej.

Här får till och med husse hålla lite diskret i Loial halsband för att få en någorlunda fin bild. Det är ju inte bara till bloggen vi vill ha fina bilder. Det vore ju lite trevligt att ha EN bra bild på Loial som man kan hänga på väggen här hemma och inte bara något svart suddigt som det brukar vara :)

Loial vid raukarna på Öland

Hundarna på Mariehem

Nu är vi tillbaka från två veckors semester i söder. Det var riktigt trevligt och det var bra väder. Loial fick självklart träffa sin "bror från en annan mor" (boxern Nero) också. De kommer bra överens, så länge inte Loial försöker slicka honom i örat allt för ofta bara. Mer bilder från söder kommer i nästa inlägg.

Innan vi åkte söderut hörde vi talas om grupp som kallar sig för Hundarna på Mariehem. De samlas varje dag klockan 19.00 vid vattentornet här på Mariehem och tar med sina hundar för att busa. Vi vill ju gärna att Loial ska få busa av sig så ofta som möjligt så vi tänkte testa på det och det var verkligen jätteroligt. Första dagen var det kanske sex andra hundar och Loial var först lite skeptisk som sig bör men de började alla snart springa runt och jaga varandra och busa. Loial lyssnade som vanligt ändå väldigt bra på inkallning. Värt att nämna är att det bara var hanar första dagen.

Dagen efter gick vi dit igen och det var lite nya hundar där, däribland en tik. Hon löpte inte men enligt hennes matte var hon väldigt kvinnlig och ja, Loial såg inte så mycket annat än tiken, än mindre hörde annat. Det var rätt jobbigt, han lyssnade ju när han hörde, men han hörde inte. Så det blev ett litet kortare besök den dagen. Nu när vi är tillbaka har vi tänkt att gå dit lite nu och då, det är ju en riktigt rolig idé att få busa av sin hund varje dag. Det erbjuder ju också ett utmärkt läge för att träna/öva hunden på att lyssna i svåra situationer.

 

Loial när han ser en fin tik

Loial när han ser en fin tik

2 År!

Vad är det för en dag idag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Loials födelsedag! Hurra, hurra hurra! Tänk vad tiden går fort! Att våran lilla (stora) kille redan har varit hos oss i två år är svårt att förstå. Mycket bus och hyss har det blivit och mer lär det bli. Älskade Loial, den bästa som finns :)

Bästa Loial fyller två år idag!

Bästaste underbaraste mojsan! Stort grattis önskar Loial syskonen Thea, Gaja, Esther, Boss, Sten, Hamlet och Malte.

Senaste inläggen

  • Bilder Nu var det länge sedan vi skrev något här och det beror på barn och flytt och mycket att göra. Men här: ...
  • Flytt Dåligt med uppdateringar sista tiden p.g.a. flytt men här är lite bilder. ...
  • Mer Byviksbilder Loial tycker det är roligt när Tor ska bada och vill gärna visa det med ett skutt! ...
  • Hejhopp! Loial...

Statistik

  • Sidan har funnits i: 91 månader
  • Antal unika besökare: 48099
  • Antal blogginlägg: 152
  • Antal bilder: 507
  • Antal filmer: 20
  • Antal kommentarer: 137