Det här med päls

Ibland kan jag verkligen bli tokig på Loials päls. Nu när han snart är två år känns det som om han har fått den päls han kommer att ha nu framöver. Det jag chockas över varje gång jag ska borsta den är hur extremt tjock den är. Det finns liksom inget slut. Den är så lockig och tjock att det är svårt att borsta den. Vi har en bra borste som jag gillar men skulle gärna ha några fler. Men jag tycker att de flesta borstar som vi har antingen är för klena eller så reder dom inte ut tovorna.

När vi borstar Loials päls så brukar vi försöka att ta ett parti i taget eftersom det tar sin lilla tid, som i dag då jag tänkte fixa till tassarna. Men sen så var han ju mer tovig på benen och i skägget så ja det spårade ut lite. Sen så är det ju inte så att han håller sig tovfri i en vecka eller så för nästa dag så är han minst lika tovig som han var innan jag borstade han. Bah :) Inte nog med det så tycker jag att Loial har ganska så kort päls nu men när jag sätter mig ner för att pyssla med den så ser jag att den inte alls är så kort som jag har inbillat mig att den är. Men vi har länge känt att det är dax att Loial får sig en rejäl uppfräsning så i början på april ska vi skicka honom till ett "spa", som vi så fint kallar det, där han ska få bli rejält ompysslad. Försökte få lite ordning på Loials skägg tidigare idag men det vill verkligen inte ligga på sin plats, det skulle bara krulla upp sig så efter ett tag då Loial började bli less på mig fick jag ge mig. Det går helt enkelt inte att få den grabben att se någorlunda vårdad ut, han får helt enkelt se ut som ett bustroll som han då alltid gör.

Loial i ett snöigt norrland

Kommentarer

 1. Tom och Petra april 23, 2013 07:48

  Hej loial!
  Min matte och husse suckar också över min päls som aldrig hålls redig så nu har de gett upp och jag ska bli kortklippt till sommaren.
  Fast i helgen ska vi åka till Västerås och då ska jag ännu ha min långa "stiliga" päls.
  Hälsningar Boss (Gordon)

 2. Loial maj 23, 2013 05:55

  Hej brorsan! Ja det är inte lätt, men vill man vara fin får man lida pin som människorna säger. Jag blev också nedklippt för en månad sen och det är rätt skönt nu på sommaren. Sen när det börjar växa igen tänkte matte och husse försöka vara lite noggrannare med att hålla efter ofta så det blir lättare i längden. Sköt om dig!
  /Loial

Lämna kommentar

 

Senaste inläggen

 • Bilder Nu var det länge sedan vi skrev något här och det beror på barn och flytt och mycket att göra. Men här: ...
 • Flytt Dåligt med uppdateringar sista tiden p.g.a. flytt men här är lite bilder. ...
 • Mer Byviksbilder Loial tycker det är roligt när Tor ska bada och vill gärna visa det med ett skutt! ...
 • Hejhopp! Loial...

Statistik

 • Sidan har funnits i: 91 månader
 • Antal unika besökare: 48115
 • Antal blogginlägg: 152
 • Antal bilder: 507
 • Antal filmer: 20
 • Antal kommentarer: 137